jueves, 26 de febrero de 2015

Els tractaments quimics


  • LA SAL: augmenta la salinitat de l'aigua que conté un aliment i fa mes dificil als microorganismes depositar-se.


  • EL SUCRE: limita l'accés dels microorganismes a l'aigua i se sol combinar amb metodes físics s'utilitza també en melmelades fruites confitades etc...


  • EL FUMATGE: un tractament que extreu completament ñ'aigua d'un aliment i limita l'accés als microorganismes.

  • LA FERMENTACIÓ; es un proces anaeróbic per als microbis no tóxics que modifiquen la composició dels aliments i millora lews propietats organoleptiques.

     - La fermentació làctia, que produeix àcid làctic. S'utilitza en la fabricació del iogurt i del mató.


     - La fermentació alcohólica, que preodueix alcohol.


     - La fermentació aceitica, que produeix àcid acéric del vi per produir vinagre. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario