A) Què és el farretge i per a què serveix?
el farratge es l'aliment que sel's dona als animals en les granjes a part de pinso.
B) En què consisteix la totació de conreus? Quins avantatges comporta?
En anar canviant cada any en el mateix camp el tipus de planta de cada zona.
C) Què és el marc de plantació d'un conreu? el limitit del camp.
13. Explica què és la pesca d'altura.
A) En quins mars es desenvolupa?
En alta mar.
B) Quin tipus de peix s'hi sol pescar?
Peixos de gran temany..i normalment tonyina.

Vaixells per conservar el peix.
14. Analitza l'explotació ramadera. Marca amb una creu les possibles formes d'explotació de cada espècie i afegeix-hi els productes que n'obtenen.
BESTIAR EXPLOTACIÓ INTENSIVA EXPLOTACIÓ EXTENSIVA
Bovi X
Ovi XPorci X X
Aviram X
Conill X
15, Reprodueix aquest quadre sobre les condicions ambientals que són manipulades en cada tractament per aconseguir que els aliments es conservin, i completa'l.
TRACTAMENT
Esterilització---> temperatura.
Furmatge---> temperatura, humitat.
Fermentació---> acidesa, temps
Liofilització---> remperatura, oxigen.
Producte fresc sense envàs---> temps.
16. Respon aquestes preguntes:
A) Per qué es fa malbé un aliment?
per els microorganismes.
B) Quina mena d'aliments s'han de conservar a las neveras?
aliments frescs.
C) Quina mena d'aliments no cal conservar a la nevera?
els naturals.
D) Per què molts aliments s'han de conservar a la nevera un cop obert l'envàs? perque no els passi res. Per què amb l'envàs sencer no cal conservar-los a la nevera?perque encara no estan oberts.
E) Què és un punt critic? el moment en que un aliment es apunt de contaminar-se.
F) Què és la cadena de fred? la congelació d'un aliment.
17. Hauràs observat que hi ha productes que utilitzem tant el bric com l'ampolla de vidre o plàstic com a envàs. Justifica les respostes.
A) Quin d'aquests envasos és més fàcil de reciclar?
el bric.
B) Quin creus que és mes dificil de reciclar?
el vidre.
20.Observa les fotografies i reprodueix, si cal, els productes que i surten.



A) Son los alimentos que tienen una fecha de produccion reciente ( o faena reciente en caso de carnes), y que han sido conservados debidamente desde su origen hasta el momento de ser adquiridos. La cadena de frio/conservacion no ha sido alterada.Superada cierta temperatura, los ácidos grasos comienzan a alterarse, y pueden convertirse en grasas trans, oxidarse, generar radicales libres y compuestos nocivos. Por eso, la forma en que se cuecen los alimentos es imprescindible para estar sanos.
B) bullint els aliments així estarem millor.
21. Observa els productes alimentaris de la fotografia i fixa't en algun que sigui semblant a un que tinguis a casa.
23. Busca informació sobre els diferenrs elements ports pesques de catalunya.
Que es una llotja es el lloc on es subasta la pesca del dia que porten els vaixells per despres emportar-los.
No hay comentarios:
Publicar un comentario